Nyheder

klik her til Forsiden
Nyheder
Høringssvar Langå Bioenergi
Kilde/Info fra: Webmaster den 2024-09-27

Til relevante myndigheder.

 
Langå Sportsfiskerforening ønsker hermed at indgive et høringssvar vedrørende Langå bioenergianlægs planlagte aktiviteter og de potentielle miljømæssige konsekvenser, især med fokus på forholdene for udslip.
 
Vi er bekymrede for, hvordan bioenergi anlæggets drift kan påvirke både det lokale økosystem og vandmiljøet i området. Det er essentielt, at der gennemføres en grundig undersøgelse af de mulige udslip af næringsstoffer, kemikalier og andre forurenende stoffer. Vi ønsker at understrege følgende punkter:
 
1. Miljøpåvirkning: En detaljeret vurdering af, hvordan udslip fra bioenergi anlægget kan påvirke nærliggende vandløb og søer er afgørende. Vi anmoder om, at der laves en miljøvurdering, der tager højde for de specifikke forhold i området.
 
2. Fiskebestandens Sundhed: Da vores forening fokuserer på sportsfiskeri, er vi særligt bekymrede for fiskebestanden i de nærliggende vandløb. Eventuelle forurenende stoffer fra anlægget kan have en direkte påvirkning på vandkvaliteten og dermed fiskebestanden. En overvågning af vandkvaliteten før, under og efter anlæggets drift er nødvendig.
 
3. Dialog med Lokalsamfundet: Det er vigtigt at sikre en åben dialog mellem biogasanlæggets drift og lokalsamfundet. Vi opfordrer til, at der afholdes informationsmøder, hvor borgerne kan stille spørgsmål og få indsigt i, hvordan udslip vil blive håndteret.
 
4. Nødplaner for uheld: Vi anmoder om, at der udarbejdes nødplaner i tilfælde af uheld eller utilsigtede udslip. Det er vigtigt, at der er klare retningslinjer for, hvordan sådanne situationer vil blive håndteret for at minimere skader på miljøet.
 
Vi håber, at vores bekymringer tages alvorligt, og at der bliver gennemført de nødvendige undersøgelser for at sikre, at Langå bioenergianlæg kan drives uden at skade det lokale miljø og fiskebestande.
 
Med venlig hilsen,
 
Langå Sportsfiskerforening  
Jonas Schøler  
Formand 

 
Slut paa siden
End of page